I morgen er der eksamen paa skolen. 5klasse laeser paa livet loes og nogle er temlig spaendte. Men de har provet det mange gange foer!Peter er lige en smut paa markedet for at faa kobt det allersidste til skolen. Laurits sover. solen skinner og jeg har lige en ledig sund til at skrive her paa bloggen. Det er nu koldt om aftenen ogom natten Vi har faaet et tygt taeppe som vi sover med om natten. Paa den ene side er det hyggeligt og paa den anden side glaeder vi os endnu mere til at komme sydpaa til lidt mere varme og tid til bikini og pool.
Skraedderskolerne, 3 stk, for piger er nu blevet aabnet. Der er plads til 10piger paa hvert hold. De er blevet udvalgt da der var mange som gerne vil. De faar 6 mdrs gratis undrvisningog til slutkan de saa koebe den symaskine de har brugt. Koebe den for at de foeler ejerskab over den! Vi valgte ikke selv at vaere med i aabningen da en hvid, glad buttet baby skaber liv og glade dage her og det var ikke lige det vi onskede at bruge dagen paa. Men vi har set billeder og hort via Filip og Ole. Filip kunne fortaelle om en pige paa 15 aar der var enke!Hun var blevet gift, men han havde daarlig nyre og 7 mdr efter brylluppet var hun enke. Ifolge bengalsk kultur bliver en enke ikke gift igen. Hendes foraeldre vil dog gerne at hun bliver gift igen snart for saa er de fri for at broedfoede hende. Men nu har hun bestemt at hun vil laerer et haandvaerk og laerer at staa paa egne ben. Vi haaber og oensker virkelig at disse skoler kan give mange kvinder styrke og vilje til at skabe muligheder i deres eget liv.
Vi er saa smaat ved at begynde at pakke og faa givet de sidste pakker vaek Det er virkelig fdt at give – vi har givet lego og forbolde og det har vagt masser af glaede!
Den 23.om aftene skal vi med nattoget til Dhaka. Det har vi proevet mange gange foer bare aldrig med Laurits. Denne gang skal vi endda ogsaa dele kupe med 2 andre. Det er vi lidt spaendte paa. Kan vi alle varer der med vores bagage? Hvad siger de mon til hvis Laurits giver lyd fra sig. Men som saa mange andre gange er der ikke andet end at tage det som det kommer. Det er gaaet godt indtil videre med den indstillingsaa det fortsaetter vi med.