d. 6. april 2009
Saa er vi tilbage i bangladesh med fornyet visum, og en masse oplevelser i rygsaekken fra den sidste maaned i Nepal. Det har vaeret fantastisk at opleve dette land, og vores billede af Asien er blevet endnu mere nuanceret. Nepal er meget mere turistet – dvs. at der er mange flere turister i landet, hvilket er godt for nepalesernes oekonomi, da de tjener mange penge paa turisme. Det siges at de 3 stoerste religioner i Nepal er Hinduisme, Budhisme og Turisme :o)
Selvom Nepal er forskellig fra Bangladesh paa mange maader, ligner det ogsaa Bangladesh paa mange maader. Folkene er venlige og imoedekommende, naturen er flot, der er mange automobiler i bybilleder, og saa er der det lidt kedelige punkt hvor landende ligner hinanden – Affaldet flyder rigtig mange steder.
Vi har nu ikke saa mange dage tilbage i Bangladesh, og det er maerkeligt at vi snart skal med flyvemaskinen tilbage til Danmark d. 25. april og lander paa dansk jord d. 26. april.
Her i de sidste par uger skal vi bruge tiden paa at afslutte de projekter vi har sat igang, og tage afsked med de mennesker som vi er kommet taet ind paa livet af. Det bliver haardt at tage afsked, men vi kan ogsaa maerke inde i os selv, at nu glaeder vi os til at komme hjem til alle vore kaere i Danmark som vi savner at vaere sammen med.
Nogle af de projekter som vi skal arbejde med de sidste par uger er foelgende:
– Indkoeb af boeger til skolens bibliotek, samt forskellige undervisningsmaterialer.
– Oprettelse af E-mails til alle ansatte paa skolen, samt de aeldste elever.
– Faerdiggoerelse af udsmykningen af alle vaeggene i skolegaarden i Birganj.
– Fremstilling af krykker til SMS’s handikap-program sammen med Bishu.
– Udfaerdige ansoegninger til Amerikaneren Paul Alexy som bor og arbejder i Japan. (Han sagde at han var meget interesseret i at stoette skoleprojektet da vi moedte ham paa vores trekking-tur ved Mt. Everest)
– Udfaerdige ansoegninger omkring stoette til skolen til en mulig stoette i Canada.
– Samt vaere sammen med alle de kaere mennesker i Birganj og drikke “Lal-cha” og sludre om alverdens ting og sager – paa engelsk og bengali.

Vi glaeder os til den sidste tid!